kő virággal

A kineziológiai kezelés 3 lépésből áll:

1. lépés: felkutatjuk a fel nem oldott negatív érzelmi stresszt, amely visszatart, visszahúz téged a problémamegoldásban.
2. lépés: kiválasztjuk/kiteszteljük a megfelelő korrekciós technikát, amellyel gyengéden kivezetjük a stresszt a testből és az elméből.
3. lépés: ha szükséges, utólagos gyakorlatokat végzünk.

A One Brain kineziológia alapgondolata az, hogy a megoldás kulcsa – azzá válj, mint akinek mindig is álmodtad magad – benned van.

Az oldás menete:

1. A kliens többnyire meghatározott problémával érkezik, ezen fog az oldás során dolgozni. Ha több probléma is fennáll, akkor az izomteszt segítségével prioritást tesztelünk ki és az a téma lesz a fókuszban, általában ez a téma a többire is pozitív hatással lesz.

2. Miután megvan az oldás témája, a kliens megfogalmaz egy 1-2 mondatos pozitív célt, amely eléréséért fog dolgozni.

3. A kineziológia módszere az izomteszt, amelyet az alkarokra gyakorolt enyhe nyomással végzünk. Az oldás legelején „betanítjuk” az izmokat, elvégzünk néhány előtesztet, melyek által pontos válaszokat fogunk kapni a kezelés folyamán.

4. Majd ezt követően belekezdünk a tényleges oldásba. Meghatározzuk a probléma jelenben fennálló érzelmi hátterét, és ha szükséges, elvégzünk néhány korrekciót (néhány könnyen elvégezhető gyakorlat) annak érdekében, hogy utána megbízhatóan tudjuk folytatni az oldást a kliens múltjában.

A problémáink gyökere minden esetben a múltunkban vannak. Sokszor egészen fogantatásig kell visszamenni, de előfordul, hogy generációkon keresztül visszanyúló ügyről van szó, hiszen a sejtmemóriánk egészen 7. generációig visszamenően emlékezik. Miután kiteszteltük az okozó kort, azt az életkort, amely a legnagyobb kihatással van a jelen problémára, hozzátesztelünk még pár fontos információt, hogy az akkor történt esemény beazonosítható legyen. Majd speciális technikákat alkalmazva oldjuk a stresszt okozó eseményt, illetve, ha szükséges, korrekciókat végzünk annak érdekében, hogy a múltbéli trauma 100%-ban oldódjon.

5. Ezt követően a klienst visszahozzuk a jelenbe és az izomteszt segítségével ellenőrizzük, hogy az ügyön megváltozott-e a negatív érzelmi töltet. A cél, hogy a negatív érzelmi töltet 0% legyen, a pozitív töltet viszont 100%.
Néhányszor előfordul, hogy egy közeljövőben valószínűsíthetően megtörténő – az üggyel összefüggő – eseményt előre oldanunk kell, ilyenkor a jövőbeli dátumot is pontosan kitesztelve a kliens egy pozitív képet vizualizál, mellyel már előre oldjuk azt az eseményt is. Az kineziológiai oldást minden esetben a jelenben fejezzük be, de csak akkor, ha a pozitív töltet 100% és nem marad semmilyen negatív stressz az ügyön.

Fontos megjegyezni, hogy az oldás során a kliens mindvégig tudatos marad, nem kerül hipnózis állapotába, a kineziológia nem erről szól.
Azt is fontos tudni, hogy mindenki a saját életéért vállal felelősséget, így a kineziológus sem a kliens helyett oldja meg a problémát, csak vezeti őt az oldás során és segíti, hogy a kliens önmaga találja meg a megoldást problémájára. Ezen felismerések birtokában a kliens feladata és felelőssége, hogy elinduljon a gyógyulás, változás irányába.

Hány alkalomra van szükség?

Minden esetben a kineziológiai oldás végén derül ki, szintén az izomteszt segítségével, hogy az adott ügyben szükséges-e további kezelés. Előfordulhat, hogy már az első kezelés után látványos változások történnek, de az eddigi tapasztalataim azt mutatták, hogy általában 2-3 kezelés szükséges egy adott témában, hogy az teljes mértékben oldódjon.

Mennyi ideig tart egy kineziológiai oldás?
Kb. 1-1.5 óra.