Hogyan teremts a tízmilliószoros napon (is)?

Szeretem ezeket a napokat, mert ilyenkor jobban odafigyelnek az emberek a gondolataikra, cselekedeteikre, egymásra. Négy ilyen nap van egy évben, és azért különlegesek, mert Buddha életének főbb eseményeihez kötődnek, a tudatosság hatja át sokszorosan őket, és ha ilyenkor gondolatainkat, érzelmeinket, cselekedeteinket pozitív irányba tereljük, csodák is történhetnek velünk, mert tízmilliószorosan hatnak vissza az életünkre.
Amióta a tudatosság módszereivel foglalkozom, számtalan eszközzel segítem a magam, és mások életét is örömtelibbé tenni.

Megosztok most kettő fontos eszközt Veled, hogy könnyebb legyen ezeken a napokon, vagy igazán bármikor örömtelibben teremtened az életed.

Van egy olyan tanítás, hogy amilyen a nézőpontod, olyan a valóságod. Ha pozitív gondolatokat küldesz ki az Univerzumba, az nagyon jó, de nem igazán változtat meg semmit, ha alapjaiban nem hiszed el, hogy ez lehetséges. Megvannak rá a kész mintáid, beidegződött fix nézőpontjaid, a múltad tapasztalatai, amivel már előre lehorgonyoztál mindamellett, hogy mi lehetséges és mi nem.

„Nincs pénzem, úgy szeretnék jól keresni, utazgatni, mindig abban a tudatban lenni, hogy bőven jut mindenre, amire szeretném, hogy jusson”. Jó lenne, ha ez így már működhetne is, ahogy kimondod, csak az a baj, hogy ha már gyerekkorodban is azt láttad, hogy a szüleid hónapról hónapra élnek, sőt, meg is tanították Neked, hogy örülnöd kell, ha pont ennyiből ki tudsz jönni, és az élet nem habostorta, akkor, még ha most jól is keresel, mindig ott lesz a félelem benned, hogy elveszítheted a pénzed. És mi van, ha ezt a félelmet még sok más embertől is átveszed, és további zűrzavart teremtesz a fejedben, és az életedben, mert nem vagy éber arra, hogy kinek a sorsával, fájdalmaival, félelmeivel kapcsolódtál össze.

„Nincs kapcsolatom, úgy szeretnék egy csodás párkapcsolatot”! Ez mindaddig ábrándozás marad, amíg a múltban történt tapasztalásokból, sérülésekből, hiányérzetből, meg nem kapott szeretetből, törődésből építkezel. Mindent, amit a hiány, a szükség érzéséből teremtesz az további hiányt generál! Természetesen ezt logikusan nem akarnád újrateremteni egy következő kapcsolatban, de mégis, ha úgy alakul, hogy rátalálsz a szerelemre, amire vágytál, akkor is előbb-utóbb felüti a fejét mindaz, amit a múltban nem zártál le, nem tettél helyre önmagadban. És a másik nagy kérdés, ami szintén befolyásolja a kapcsolataidat, az, hogy hogyan állsz önmagaddal.
„Szeretnék meggyógyulni”! OK, de hiszed is, hogy ez lehetséges? Érzed magadban azt, hogy képes vagy meggyógyítani magad? Vagy megint előjönnek a múlt félelmei a régi betegségeid nyomán és újra és újra megakadályozod magad abban, hogy megváltoztasd az egészségi állapotod, visszagenerálod azt, ami volt, pedig nem szeretnéd, pont ezt nem.

A JÓ HÍR, HOGY NAGYSZERŰ TEREMTŐ VAGY!

Hiszen valahogy megteremtetted a betegségedet is, a nem működő kapcsolatokat és a pénztelenséget is. Erre gondoltál már? Így akár az ellenkezőjét is meg tudnád teremteni!

MI LEHET TEHÁT A MEGOLDÁS?

1. Légy kérdésben mindig!

Mit jelent ez? Mit kellene kérdezni?

Próbáld ki, mi van akkor, ha egy pillanatra megállsz és megkérdezed magadtól, hogy mi lehetséges még itt, amire eddig nem gondoltam? Mi mást választhatok? Még ha nincs is éppen valami konkrétum, amire rákérdezel, megérezheted, hogy valami könnyűvé válik benned. Olyan ez az érzés, mintha épp kiszabadulnál egy alagútból és levegőhöz jutnál. Nekem legalábbis ilyen.
Ha szembetalálkozol valamivel, vagy valakivel, kérdezd meg: Hozzájárulás lehet ez/ő számomra? Mi más lehetséges? Hogyan lehet ez még ettől is jobb? Akkor is érdemes megkérdezni, ha tetszik, akkor is, ha nem. Ez érdekes, akkor is fel kell tenni a kérdést, ha tetszik az, amivel szembetalálkozom? IGEN! Mert lehet, hogy még mindig a komfortzónádban vagy, és megelégszel egy éppen jó dologgal, pedig attól még sokkal jobb is várhat rád. A másik dolog, ami miatt fontos, hogy kérdezz, mert ahogy felteszed a kérdést „elfelejted” megítélni azt, akivel, amivel találkozol. A kérdés egy kíváncsi, nyitott hozzáállást eredményez számodra. Nem kezdesz el a nyomában kikövetkeztetni, gondolkodni, mint amikor válaszokat keresel egy helyzetben.
Ha ugyanolyan párkapcsolatot vonzol be, mint korábban, és elégedetlen vagy, nézd meg, hogy hajlandó vagy-e reakció helyett végre akcióba lendülni és megkérdezni, „mi mást, ki mást választhatok, aki, ami nagyobb hozzájárulás az életemhez”? Észrevetted, hogy, ha nem változnak a dolgok az életedben az azért lehet, mert reakcióba léptél akció helyett?

2. Engedd le a falaidat!

Mit jelent ez? Mi lenne, ha megengednéd, hogy jöhessen bármi az életedbe! Igen, bármi! Akár az is, hogy megítéljenek, kritizáljanak, sarat dobáljanak Rád. Mi történik, ha nem engeded meg? Reagálsz, és a régi mintáid alapján visszakapod azt, amit régen is csináltál ilyen helyzetben. Mi történik, ha megengeded? Szabaddá válsz! Hihetetlen jó érzés nem reagálni az emberek ítélkezéseire, hanem átengedni magadon és egyszerűen csak úgy ránézni mindenre, mint egy érdekes nézőpont és persze itt is megteheted, hogy megkérdezed: Mi mást választhatok? Kihez tartozik egyáltalán ez az érzés? Természetesen nem mindig könnyű érzelemmentesnek lenni egy-egy helyzetben, de nem is erre akarok itt utalni. Egyszerűen arra, hogy legyél éber arra, hogy amikor segítségre van szükséged, hogy megváltoztass valamit és nem akarsz hosszú időre beleragadni, akkor mit tudsz azonnal megtenni, hogy jobb legyen.

Válassz végre valami mást!

Reakció helyett jöjjön az akció! Hajlandó vagy változni MOST, és végre megengedni, hogy ne legyen arról nézőpontod, hogy hogyan, milyen úton jöhet a változás?
Két egyszerű eszköz ez, amit ha használsz, megváltozhat az életed.

Ha további eszközöket is szeretnél a boldogabb, sikeresebb élethez, keress meg, szeretettel várlak egyéni kezeléseimen, tanfolyamaimon!

Szeretettel,
Hartyányi Réka