A 2 napos felnőtteknek szóló intenzív folyamat során a résztvevők tudatosságában hatalmas fejlődés következik be, mely az élet valamennyi területén megnyilvánul: egészség, anyagi jólét, kapcsolatok és nem utolsó sorban a spirituális fejlődés területén is.
Indiai tanítások segítségével, valamint mély gyakorlati (meditációs) megtapasztalások által kerülnek közelebb a résztvevők az Egység megéléséhez, azaz kiemelkedve az elme túlműködése által okozott belső konfliktusból a felébredés állapotába mozdulnak el.

Mi a felébredés?

Csak létezünk és nem élünk – mondja Sri Bhagavan. Az elme akadályozza, hogy a valóságunkat úgy tapasztaljuk meg, ahogyan az van. Amikor valóban tapasztaljuk a valóságot, akkor élünk. De az elme nem engedi, hogy ez megtörténjen. Miért? Mert az elme állandóan megnevez, ítélkezik, összehasonlít, kommentál. Problémákat teremt, és utána megpróbálja megoldani azokat. És pontosan ebben az erőfeszítésben él túl. Problémák nélkül az elme nem maradhat életben. Ez az összes bajunk felelőse.
Amíg nem válunk szabaddá az elmétől, addig nem szűnnek a gondjaink. Minden az elméből gyökerezik, legyen az személyes vagy közös, politikai vagy gazdasági, szociális vagy akár környezetvédelmi.
Az elme uralmától való megszabadulás az egyetlen forradalom. Nincs más fejlődési lehetőség, ami az embert igazán átalakíthatja.

A felébredett állapot nem jelenti a gondolatok és a töltetek hiányát. Ebben az állapotban az elme még jelen van, csak szabadok vagyunk a fecsegésétől és az uralmától. Helyesen tapasztalhatjuk a folyamatban lévő gondolatok és töltetek áramlását. Nincs szükségünk azonosítanunk vagy megneveznünk őket. A gondolatok és töltések tudatosan tapasztalódnak, konfliktus és ellenállás nélkül. A tudatosság, a szabadság (mukthi). Látni, az a szabadság. Ha ellenállunk nekik és a menekülést keressük vagy a megjavításukat, akkor azok nem tágítanak és a tudattalan töltetek irányítása alá kerülünk. Ha a töltetek tudatában vagyunk, ha csak figyeljük, és csupán csak tapasztaljuk azokat, akkor konfliktustól szabadok vagyunk, a töltések és a gondolatok nem irányítanak bennünket.

Mi történik a kurzus során?

– megtanulod összekapcsolni magad a Felsőbb Éneddel, az Isteni Jelenléteddel
– emelkedik a tudatossági szinted, ezáltal az életedet már egy más minőségben élheted, mint azelőtt
– megismered a siker formuláját
– megtanulod azokat a fontos lépéseket és teendőket, amelyekkel meggyógyíthatod a kapcsolataidat
– elsajátítod azokat a tudnivalókat, melyek a folyamatos fejlődést biztosítják számodra életed különböző területein
– a 2. nap végén Deeksha-adóvá, áldásadóvá válsz, és ezt a csodálatos, átalakító erejű, emelő
energiát beviheted majd a mindennapjaidba, segítve ezzel családod, barátaid, ismerőseid emelkedését, fejlődését is.