híd zöldben

Ha már egy ideje ismered az Accesst, biztosan van néhány kedvenc eszközöd, hogy kihozd magad az aktuális beragadt helyzetedből. Az egyik alap eszköz az Access mantrája, ami bekapcsolhatja a radarjaidat.
Egyszerű, hatékony és elegáns, ahogyan kimondod, 10x reggel, 10x este:

MINDEN AZ ÉLETBEN KÖNNYEDÉN, ÖRÖMMEL ÉS RAGYOGVA ÁRAD HOZZÁM.

Egy mostani Voice America rádióadásban Gary Douglas, az Access alapítója elmondta, hogy ő az egész életét a könnyedség, öröm és hála nézőpontjából éli. „Ma volt valami gond a gyomrommal” Gary ezt kérdezte: „Mi lehet ebben a könnyedség, öröm és hála?” És minden ami ez, felbukkant.

Minden alkalommal, amikor elmondod ezt a mantrát, Dain Heer azt mondja, hogy túllépsz ezen a realitáson.
„Mindenki másnak sokkal fontosabbak a trauma drámái, semmint az öröm, könnyedség és hála lehetőségei.”

Ha meg akarod változtatni az életed, válaszd a könnyedséget. A könnyedség a tér érzékelése és mindenki más problémáinak, fájdalmainak és szenvedésének az elutasítása. Az öröm egy élő energia: a béke érzetén keresztül dicsőséghez vezet, amely a bőség örömteli kifejeződése.

A mantra abban különbözik attól, hogy megállapításokat teszel, hogy nem próbálod meg leküzdeni a negatív nézőpontokat. Ehelyett észreveszed, hogy az élet lehet néha jó rossz és csúf is.
Ahogyan Dain magyarázta, „Többet nem különülsz el a rossztól, nem különülsz el a csúftól. Hanem hajlandó leszel a jó, a rossz és a csúf befogadására is, bármire, amit az élet hoz neked – könnyedséggel, örömmel és ragyogva.

„Már annyiszor láttuk, hogy tudjuk, ezen az úton lehetséges ezt elérni” tette hozzá Dain. Azt is tudjuk, hogy az is egy választás, hogy választjuk-e vagy sem. Mennyire csömörlöttünk meg ettől a valóságtól, ami már nem tartogat lehetőségeket számunkra.”

Használd ezt az eszközt, hogy megváltoztasd az életed, ami először szinte észrevehetetlenül fog megtörténni. És vedd észre, hogy néha neked kell megtenned lépéseket. Ez egy „csináld-csináld világ” mondja Gary. Tenned kell valamit ahhoz, hogy megengedd, hogy bejöjjön a könnyedség, az öröm, és a dicsőség a világodba. Élned kell az életed.

(forrás: accessconsciousness.com / Voice America  fordította: Hartyányi Réka)